Våren 23 kurs Myofasciatrening Bindevevet i bevegelse

  • Oppstart mandag 17.april kl 17.30-19.00 (neste kurs starter i august 23 og blir et lengre kurs enn 6 uker)
  • 6 mandager fom 17. april tom 22.mai
  • Sted: Sentrum yoga sine lokaler i Haraldsgata 87
  • Pris kr 1250,- Meld meg på
  • Var du med på work shop 27. mars, send meg en mail kari@kawayoga.no
    og få 100 rabatt på kurset.

Kurset har fokus på muskelbindevevet (myofascia) sin betydning for naturlig bevegelighet.
Vi gjør øvelser som styrker og balanserer kroppen som helhet og fremmer din innsikt i hva som gir god bevegelighet. Betydningen av god naturlig kroppsholdning og hvordan det påvirker pusten, ryggen, bekken og hofter og ikke minst hvordan vi beveger oss når vi går. Stikkord er balansert styrke, fleksibilitet, elastisitet og evnen til aktiv og passiv avspenning. Det sistnevnte er en viktig evne særlig for bekkenområdet. Du vil få økt tillit til kroppens evner til å komme seg/heles etter skade, sykdom og passivitet.
Kurset kan gi deg økt glede av hverdagsaktiviteter og økt prestasjon for de som driver med sportslige aktiviteter.
I noen øvelser bruker massasjeballer for å stimulere fascia, uten å trigge anspenthet og smerter.

Visste du at fascia/bindevevet er det mest sensitive «organet» i kroppen? At mentalt /psykisk stress og stivheter i kroppen er nært knyttet sammen via fascia, og at fascia kan bli stivere uavhengig av musklene og at dette igjen påvirker musklene? Fascia omslutter alt i kroppen og er av stor betydning for bevegelse, kroppens naturlige heling, funksjon og helse. Fascia former deg og gir helhet. Vi er nærmere helse enn vi tror, hvis vi evner å se oss selv som en helhet.

Noen av oss er naturlig mykere noen er naturlig stivere. Vi respekterer kroppen og dens forskjeller. Kurset gir deg muligheten til å oppdage og gjenoppbygge din kropps evne til smidig bevegelse, fornyelse og styrke for så å nyte roen senke seg. Det er ikke et yogakurs med sekvens av stillinger vi skal inn i og holde, men gjennom bevegelighet og nærvær i kroppen gjennom øvelsene vi gjør vil du bli sterkere. Vi skal i siste del av klassen nyte nydelig stille liggende yoga som i dybdeavspenning så kroppen og sinnet får absorbere virkningen av det vi har gjort.

Helse er bevegelse. Bevegelse gir forandring og forvandling
Varmt velkommen Hilsen Kari

ps. Du bør ha et ønske om å bevege deg for å delta på kurset. Det er ingen yogaøvelser som skal mestres, det heller fokus på hvordan vi beveger oss i øvelsene vi gjør. Vi avslutter med deilig avspenning


se gjerne min artikkel om myofascia her (kommer)