Yoga for menn

Kurset blir avholdt på Tilstedeværelse i Solvangvegen 17 tidligere Terje reklame, inngang fra baksiden.

  • Yoga for menn – Ashtangayoga
  • 10 uker fom Onsdag 11. september kl 19.15
  • Pris kr 1800 vipps 569912

Info: Påkledning: en litt ettersittende t-skjorte eller singlet, løpetights eller shorts går fint. ps kompresjonstights kan føles ukomfortabelt når du gjør yoga.

I kurset yoga for menn vil vi trene Ashtanga yoga.  Rolf Harald Bogshamn vil være hovedlærer på kurset, er han forhindret fra å undervise vil Kari Waka være vikar. Rolf Harald og Kari har praktisert yogaformen regelmessig over mange år og har lang erfaring i å undervise denne.

Yogaformen passer for deg som liker at det skjer noe, som trenger bevegelse for å finne ro. Her knuser vi myten om at yoga er «bare» å sitte i ro og puste. 

Ashtanga Yoga  gir mye, krever litt og bygger helse og glede. Liker du å bruke kroppen men trenger allikevel å finne en ro og slippe prestasjonskrav kan dette passe for deg. Den kan også gi økt konsentrasjon og kan være en meditasjon i bevegelse. Den er bygget opp med en fast serie av stillinger (asanas), solhilsener stående stillinger, sittende stillinger og avsluttende stillinger, alle i en bestemt rekkefølge.

Et viktig kjennetegn ved Ashtanga yoga er vinyasa-prinsippet. Vinyasa betyr synkronisert pust og bevegelse. Dette er en viktig del av selve praksisen for å rense og styrke kroppen, så vel som å forebygge skader og slitasje

Kurset passer alle nivå, både erfarne og deg med liten erfaring men som ikke er redd for en utfordring. Timene ledes rolig, og fokuset er alltid på pusten og  yogastillingene tilpasses deg,  der det er nødvendig. I noen av timene vil vi stoppe litt og ha ekstra fokus på enkelte av stillingene for å få en dypere forståelse av hvordan vi utfører disse, og hva vi kan gjøre for å styrke coremuskler og myke opp hofter og skuldrer.

Du vil merke etter å ha trent yogaformen en stund at du får en posistiv endring i vitaliteten, søvnmønteret og humøret. Den kan fungere som selvstudie i praksis og du vil merke at det blir lettere og ta til deg sunne vaner og velge bort de mindre gode. Hjertelig velkommen på yogamatta.

.Det er også mulig å få et personlig kurs i Ashtanga vinyasa yoga. Ta kontakt på mail kari@kawayoga.no hvis det er av interesse.


En tanke om “Yoga for menn

Kommentarer er stengt.