Tur til Nøsen 2023 med Kari

«Bindevevet i bevegelse» En retreat med helse og glede i hvert steg
28. mai – 31.mai 2023

Kroppen har en naturlig utviklet evne til å stå oppreist og å gå. Liker du å bevege deg, enten det er de korte spaserturene i hverdagen, lengre turer eller liker å løpe så er denne retreaten for deg.
Når vi er ute og går gjør gjør vi noe av det mest naturlige kroppen vår er skapt for, og den mest helsebringende aktiviteten vi har tilgjengelig. Dessverre utvikler vi over tid mønstre i kroppen, som ikke tjener kroppen hensiktsmessig og som hindrer naturlig god holdning og fri og lett bevegelse.
Dette skal vi utforske litt, og se på hva hver enkelt av oss kan ha nytte av å endre på. Du vil helt sikkert få noen aha opplevelser om din egen kroppsholdning og hva som kan være av betydning for hvordan du beveger deg.

Disse dagene skal vi ha fokus på de viktigste hendelser som settes i gang i kroppen når vi skritter av gårde, sett fra et muskel-fascia perspektiv.
Mest av alt blir det en fysisk opplevelse av dette, da vi skal gjøre øvelser som stimulerer og støtter naturlig oppreist holdning  og bevegelse.

Program for dagene
MORGENEN:

Dagene vil starte med Yoga og Slings myofasciatrening som fremmer god holdning, støtter pusten og som gir letthet og spenst i ganglaget.

ETTER FROKOST:
Vi setter morgenøkten ut i praksis. Vi har en felles gåtur langs de nydelige veiene i området. Vi har fokus på nærvær i kroppen når vi går og kjenner på bevegelsene. Gående meditasjon

EGENTID:
Nyt tilværelsen som du ønsker det. Naturen i området lokker deg kanskje ut på tur eller den frister til ro og stillhet.

ETTERMIDDAG OG KVELD:
Det blir en herlig stund med rolig Yoga, egenmassasje med baller og dybdeavspenning Yoga Nidra. Vi skal også bli kjent med fascia, dens kvaliteter og betydning for hvordan du beveger deg og oppfatter kroppen. Hva som holder oss oppreist, og hvilken betydning psoas-piriformis balanse har for bekkenet og gange.

Mer info her Påmelding her

«WHEN YOU WALK ON EARTH, YOU MUST KNOW THAT A MIRACLE WALKS ON ANOTHER MIRACLE»
-Mehmet M. Ildan