Bindevevet i Bevegelse Kurs med Kari

Kjernemusklene – Ryggen – Bekkenet- Hoftene

  • Oppstart mandag 19. august kl 17.30-19.00
  • 12 mandager utover høsten tom 11.nov . En fri mandag ilp av perioden (dato ikke fastlagt) .
  • Sted: Sentrum yoga sine lokaler i Haraldsgata 87
  • Pris kr 2500,- (jobber du turnus og det klaffer ikke hver gang? Ta kontakt så gjør vi en avtale)
  • Påmelding kurs

Kurset i høst har har som alltid fokus på bindevevet sin betydning for naturlig bevegelighet.
Denne høsten har vi fokuset enda mer på kjernen i kroppen og som en naturlig del og sammenheng, har vi selvsagt med øvelser for rygg, bekken og hofter. Nytten vil kjennes i hele kroppen.

Kjerne eller «core» styrke, hva legger vi i det? Hva kjennetegner en sterk kjerne både fysisk kroppslig og i følelsen av oss selv og å være i kontakt med vårt indre? Ivaretagelse av oss selv og vårt instinkt er nært knyttet til bekkenet og kjernemusklaturen.

Stikkord er nødvendig styrke, fleksibilitet, elastisitet og evnen til aktiv og passiv avspenning. Det sistnevnte er en viktig evne særlig for bekkenområdet. Du kan gjennom å delta på kurset få økt tillit til kroppens iboende evner til å heles etter større påkjenninger, sykdom eller skade

I noen øvelser bruker vi massasjeballer for å stimulere bindevevet uten å «trigge» anspenthet og smerter.

Visste du at fascia/bindevevet er det mest sensitive organet i kroppen? At mentalt /psykisk stress og stivheter i kroppen er nært knyttet sammen via fascia, og at fascia kan bli stivere uavhengig av musklene og at dette igjen påvirker musklene? Fascia omslutter alt i kroppen og er av stor betydning for bevegelse, kroppens naturlige helingsprossesser, funksjon og helse. Fascia former deg og gir helhet.

Hvis du er mer klar over og forbundet til din fysiske kjerne vil du får det bedre. Du vil bli holdt oppe fra ditt dypeste selv, naturlig og uanstrengt. Da blir du mer i kontakt med din intuitive indre stemme, det vi kaller «magefølelsen» Din indre kraft vil skinne.
Dette er ikke et yogakurs med sekvens av stillinger vi skal «forme oss inn i» og holde, men gjennom bevegelighet i øvelsene og nærvær i kroppen , vil du bli sterkere. I siste del av klassen vil du få nyte roen bre seg i en nydelig liggende avspenning sånn at kroppen og sinnet får absorbere virkningen av øvelsene.

Helse er bevegelse. Bevegelse gir forandring og forvandling
Varmt velkommen Hilsen Kari

ps. Du må ha et ønske om å bevege deg og gjerne være litt nyskjerrig på bevegelighet for å delta.
For deg som liker å gjøre yoga: ved å delta på dette kurset vil du også øke din mestringsfølelse og utbytte av tradisjonelle yogaøvelser.


Kurset og øvelsene er basert på Slings myofascial training konseptet og Thomas W. Meyers «Anatomy trains in motion samt James Earles «Born to move»
Jeg integrerer dette som rene Slings myofascia øvelser og integrerer av og til yogaøvelser inn i settet av øvelser vi gjør. Sammen er dette en herlig bevegelsesmetode du kommer til å ha stor nytte av i hverdagen.