Bindevevet i bevegelse Kurs med Kari

  • Oppstart mandag 15. januar kl 17.30-19.00
  • 12 mandager utover vinteren og våren. Vinterferie, Påskeuka og 2. påskedag er det ikke klasse.
  • Sted: Sentrum yoga sine lokaler i Haraldsgata 87
  • Pris kr 2500,- (jobber du turnus og det klaffer ikke hver gang? Ta kontakt)
  • Påmelding kurs

Kurset har fokus på muskelbindevevet sin betydning for naturlig bevegelighet.
Vi gjør øvelser som styrker og balanserer kroppen som helhet. Strukturell balanse i kroppen påvirker pusten, ryggen, bekken og hofter og ikke minst hvordan vi beveger oss når vi går. Stikkord er nødvendig styrke, fleksibilitet, elastisitet og evnen til aktiv og passiv avspenning. Det sistnevnte er en viktig evne særlig for bekkenområdet. Du kan gjennom å delta på kurset få økt tillit til kroppens evner til å heles etter skade, samle seg og styrkes etter fødsler eller heles fra sykdom og passivitet.

I noen øvelser bruker vi massasjeballer for å stimulere bindevevet uten å «trigge» anspenthet og smerter.

Visste du at fascia/bindevevet er det mest sensitive organet i kroppen? At mentalt /psykisk stress og stivheter i kroppen er nært knyttet sammen via fascia, og at fascia kan bli stivere uavhengig av musklene og at dette igjen påvirker musklene? Fascia omslutter alt i kroppen og er av stor betydning for bevegelse, kroppens naturlige helingsprossesser, funksjon og helse. Fascia former deg og gir helhet.

Noen av oss er naturlig mykere noen er naturlig stivere. Vi må øve oss på å respektere kroppen og at vi er forskjellige. Kurset gir deg muligheten til å oppdage og gjenoppbygge din kropps evne til smidig bevegelse, fornyelse og styrke for så å nyte roen senke seg. Dette er ikke et yogakurs med sekvens av stillinger vi skal forme oss inn i og holde, men gjennom bevegelighet og nærvær i kroppen i øvelsene vi gjør, vil du bli sterkere. I siste del av klassen vil du få nydelig stille liggende yoga som i dybdeavspenning sånn at kroppen og sinnet får absorbere virkningen

Helse er bevegelse. Bevegelse gir forandring og forvandling
Varmt velkommen Hilsen Kari

ps. Du må ha et ønske om å bevege deg og gjerne være litt nyskjerrig på bevegelighet for å delta
For deg som liker å gjøre yoga: ved å delta på dette kurset vil du også øke din mestring og utbytte av de mer tradisjonelle yogaøvelsene


Kurset og øvelsene er basert på Slings myofascial training konseptet og Thomas W. Meyers «Anatomy trains in motion samt James Earles «Born to move»
Jeg integrerer dette som rene Slings myofascia øvelser og integrerer av og til yogaøvelser inn i settet av øvelser vi gjør. Sammen er dette en herlig bevegelsesmetode du kommer til å ha stor nytte av i hverdagen.